Už jen desetkrát tolik a detektor kovu je doma
36. den je zamnou
Spánek
Dost se mi zlepšil spánek, navzdory mému stále se přes noc budícímu synovi. Prvně jsem myslel, že to je hořčíkem, který jsem si brával večer před spaním, ale připisuji to pitnému režimu, mám apku která mě upozorňuje ať se napiju, můžu fakt doporučit. Obecně se díky tomu cítím fakt lépe, více energie a svěžesti. Dřív se běžně stávalo, že jsme si večer uvědomil, že jsem vypil za celý den jen čtyři kávy, tak jsem do sebe rychle hodil aspoň půllitr (vody :))
Konec M?
Přemýšlím zda ukončit i M, nejsem v tom totiž úplně v pohodě. I po něm se dostaví jistá pachuť něčeho špatného a na náladě mi to vskutku nepřidá (krátkodobé odbourání stresu či upuštění páry nepovažuji za zlepšení nálady)
Meditace
Začal jsem meditovat, jen proto, že nějaký chytrý pán se spousty písmenky kolem jména říkal, že po půl roce denního 5ti minutového meditování se zbavíš úzkostí, což věřím, že stojí za to :). Medituju spíš 10 minut denně, snažím se pouze soustředit na dech a opět můžu doporučit, minimálně efekt uvolnění stresu se dostaví téměř hned.
Když jsem dříve přemýšlel o meditaci, tak jsem to odpálkoval s tím, že modlitba je jistá meditace…nope, není, aspoň u mně ne.
Porovnání s posledním strike
Můj poslední několika měsíční strike žil hlavně z toho, že jsem byl v jednom kole a nebyl čas na prokrastinaci a věděl jsem, že setup v hlavně není uplně ok a můj strike má jednoznačně jasný konečný den.
Nechci říct, že se teď nudím, ale čas je, i na večerní hraní na PC kdy jsem už mnohokrát byl “ideálních” podmínkách rozjet nějakou tu spirálku - večer, únava, “jde se skoro spát - tak co bych ještě tak” nálada, všichni už spí, absolutní klid, nic nemusím, apod., ale nic jsem si nepustil, PC vypnul a šel chrnět s úsměvěm na tváři.
Co je teda jinak? Přičemž vím, že problém mám, viz můj příspěvěk o clickbaitovým profilu na FB co na mě vybafl - to mě fakt sebralo, pak na mě skočila nechutná reklama a opět jsem to muset vydýchávat a poslední případ bylo csko, jednak tam byl jeden nechutný avatar a druhak - byl jsem na komunitním serveru kde měli VIP “moc pěkný” skiny.
Potkat mě něco z toho v “ideálních” podmínkách tak by to byl těžké.
Proč o tom tak sálodlouze píšu, jednak proto, že je to můj deník a můžu si zde psát co chci a druhak, že ten rozdíl oproti předchozí šňůře je, že se teď o sebe více starám, hlavně po mentální stránce.
2 cents
Příjde mi, že občas lidé bojují s P formou přehlušení - hledají spousty aktivit aby nebyl čas na blbosti, to funguje, ale jen krátkodobě. Čím dál víc si myslím, že klíč je klidná hlava. Pokud si nasekám XY aktivit, tak mě to akorát vystresuje co všechno nezvládám a to se přetvoří v sebemrskačství jak jsem neschopnej něco dodržet a to už není daleko k útěku z reality. Míň je někdy mnohem víc 
Já sám jsem si přidal pouze dvě věci - pitný režim a meditaci - reálně pouze pár minut denně, absolutně nestresové, ba naopak, a děla to docela divy. Má to teď dělat každý? Ne, pointa je nepřepálit to a hledat příjemné věci.
Urges
Celý tohle co píšu je moc pěkný, nicméně neotestovaný echt urgesem, takže to berte s rezervou. Zatím jsem kupodivu nebyl na té hraně kde se láme chleba - jednoznačně za to může prevence. Jak jsem psal, tak pár návnad jsem odehnal, ale to bylo ve velice dobrém rozpoložení. Paradoxně trochu chci testnou urges, ale až po delším strike, věřím, že čím delší - tím je člověk silnější odolat. A zárověň nechci, protože se bojím potvrdit, že na one hraně vždy selžu, a já budu muset být celý život ostražity a v obavě, to bych opravdu nerad.
Testovací sezoná začíná
S přibývajícími stupni venku se začínám bát léta, pokud dám léto, tak všechno, držte palce