Ahojte vsetci,
som tu uplne novy a len teraz som si zacal citat nejake denniky a pribehy ostatnych, chcel by som tu napisat moj pribeh, co som sa naucil, co mi to dalo a naopak vzalo.
Zacalo sa to pocas covidu ked som bol sam doma zavrety v byte asi ako 14 rocny, ale problem som si vsimol az ked som mal 16. Uz od silvestra 2023 mam ciel byt uplne slobodny a zbavit sa tohto pretoze ma to nielen brzdi v progrese a zlepsenia sa, ale ma to kontrolu nadomnou.
Chcel by som zacat tym ze tento rok sa mi podarilo uz 2 krat dat 30 dni, niekolko krat 20 dni, este viac krat 10 dni a ked som sa nad tym zamyslel tak som mal ovela cistejsich dni v roku 2025 ako tych kedy som to spravil. Tym myslim bud pozeranie P alebo cisto M aj bez P. Chcel by som zdoraznit jednu vec a to je moj nazor ktory je ze ak sa chces zbavit P na dobro, musis sa zbavit aj M a teda hocijakej sexualnej aktivity a myslienok ktore ta k nej vedu. Ide to ruka v ruke a vzdy ked som skusil M bez P som sa ajtak pri dalsej M vratil k P. Preto som pochopil ze to nebude lahke lebo uprimne som zistil ze som na tom ovela lepsie s P ako pred rokom, ale s pokusenim na M vobec. Dnes som kvoli tomu nevedel zaspat az do piatej rano a to som vstaval o siedmej do skoly.
Skusal som vela metod, skolsku psychologicku, ktora mi scasti pomohla ale v podstate ma usmernila na odbornych psychologov v sanatoriu ktori riesia odvykacky a hlavne su drahi. Ale potom som jedneho dna nasiel COVENANT EYES.
Spociatku som si hovoril wau ake super, vsetko blokuje, lenze ked som fakt bol na tom zle som sa vzdy vedel dostat k P, trvalo mi asi pol roka nazbierat vsetky stranky kde je P a urcite ich je viac, ale nie ze by som to vyslovene robil kazdy den jasne ze nie, len ked som mal relapse. Teraz uz mozem povedat ze CE je naozaj dobre, mam to na mobile, na PC, na laptope… na telke nie ale tam sa viem ovladat, appku internetu som odinstaloval a uz je tam len netflix a yt kde ale nekukam nic taketo. Chcel by som sa podelit o par veci ktore som si povedal ze budem dodrziavat aby som nemal pokusenia:
- Nebrat so sebou mobil ked idem na Zachod
- Nemat mobil na dosah ruky ked som doma, ci sam alebo nie, nech je v inej izbe.
- Snazit sa vobec nemysliet na tieto veci, ak teda pride urge. Nekrmit to, nezacinat mysliet o tom ci to mam a co sa stane, nie. Dat do toho extremnu snahu aj ked ma to stoji vsetok spanok v noci. Staci odolat 10 krat a bude to lahsie a lahsie.
Nejdem vychvalovat co som v poslednej dobe robil, tiez to buduje zavislost ale mal som to pod kontrolou, uz som s tym ale prestal. Skusil som vymenit zavislost za inu zavislost pretoze som mal pocit ze si uz vobec neviem ako pomoct. Zacal som fajcit travu. Pocas toho som kukal motivacne videa a rozne ine rozhovory s ludmi ktory kedysi boli zavisly a uz nie su a otvorilo mi to oci. Bolo pre mna tazke byt triezvy a prazdny vnutri, preto som to riesil takto. Teraz som ale uplne cisty a moja motivacia momentalne su vianoce s rodinou.
Velmi mi pomaha byt zaneprazdneny, myslim az tak zaneprazdneny ze ides do skoly cez tyzden, potom sportujes, a cez vikend na celodenne sichty do prace. Ale ajtak je tam pokusenie, len na to uz neni tolko casu a hlavne energie. Taktiez verim v to ze energia pocas M sa da transformovat do niecoho zmysluplneho a kreativneho, napriklad do sportu, robenia hudby alebo ineho umenia, hocico co ta bavi a naplna natolko aby si to uprednostnil pred vies cim.
Samozrejme ze aj mne sa to pacilo, vidiet nahe zeny hocikedy a ake chcem. Ale ked som si uvedomil ze kvoli tomu stracam motivaciu robit bezne veci pocas dna, zacal som sa citit prazdne a vyslovene som sa tesil len na to pocas dna, ako pridem domov a spravim to. Asi ta najhorsia vec bola ze kedysi som velmi objektifikoval zeny, pozeral sa ne inak ako dnes, dnes ich berem ako normalnych ludi samozrejme a nie ze by som ich tak kedysi nebral ale chapes, uvedomil som si ake to nema a ake to byt ma. Zavislost ma zasiahla na tolko ze mam 19 rokov a v zivote nechcem mat frajerku, aspon tak to citim uz dlhsie, pretoze som z tohto tak v (pekle?)
Tymto som chcel len povedat aky bol moj pribeh, ako som sa s tym snazil vyrovnat a co som zacal robit. Dalo mi to uvedomenie si sameho seba a hlavne aj toho ake je smutne ze je to dostupne hocikomu hocikde hocikedy a to ze sa to nezmeni. Ale pokial si dostatocne silny na to tak zmenis seba a potom pomozes aj druhym. Dakujem Vam ze ste vytvorili tuto komunitu a som rad ze v tom nie som sam lebo som si roky myslel ze ano.