Ahojky všem, po delší době se vracím a chtěl bych se s vámi podělit o výsledky mého “vědeckého experimentu” - testovaným subjektem jsem byl já sám a zvolil jsem úroveň bez PMO, jelikož partnerku nemám tak prakticky úplná abstinence.
V tomto experimentu mě zajímalo co se s mnou stane když začnu abstinovat, po nějakém uplynulém čase abstinence a po relapsu, budu se snažit být zde co nejpodrobnější.
Experiment jsem započal také z důvodu, jelikož jsem se toho na internetu moc do podrobna nedočetl a chtěl jsem mít své vlastní ověřené zkušenosti.
Začátek:
Zahájil jsem experiment, prvních pár dní bylo velmi těžkých, zápasil jsem sám se svojí hlavou, měl jsem silné nutkání se na něco podívat ale podařilo se mi to vydržet, nejtěžší bylo zvládnout celý první týden, pak naskočil flat line, to se mi líbilo, žádné sexuální témata mě nezajímaly. A dva týdny utekli jak nic, takže celkem 21 dní. (Celkově jsem došel do 45 dne). Během průběhu experimentu jsem si prošel věcmi jako mozková mlha, modré koule a již zmíněný flat line.
Mozková mlha - byl jsem zmatený, moc jsem nevěděl co se kolem mě děje, bylo mi spousta věcí jedno, problémy se soustředěním, je to doslova jako bych nahlížel na svět skrze nějakou mlhu.
Modré koule - nic moc záležitost, občas to i dost bolelo ale po tom co se to přejde tak už dobré a není to dle mě nic nebezpečného.
Flat line - to je velmi zajímavý stav mysli, svým způsobem velmi osvobozující, dá se při něm velice dobře přemýšlet a i vymýšlet obranné opatření než přijde nutkání, které z mé zkušenosti po tomto následuje. Jak jsem již psal při flat line vás nic v rámci sexuality nezajímá, je to i dle mě skvělá doba na zlepšování vztahů s přáteli či rodinou a v té době se taky velice dobře spí, když je v hlavě krásný klid.
A teď přejdu ke změnám které jsem na sobě začal pociťovat:
-
Nově nalezené obrovské množství volného času - vždy mi dny připadali šíleně krátké a najednou je to zcela opačně. (Prakticky od prvního dne abstinence)
-
Větší sebevědomí - jsem schopen více reagovat na lidi okolo mě, nejsem z nich tak ustrašený a platí to i zejména u opačného pohlaví, to je velké + (zhruba na začátku 3. týdne.)
-
Zlepšení pokožky - trpím na akné a lupy, byl jsem s tím u kožního, vyzkoušel spoustu produktů… avšak nějakou výraznější změnu jsem zaznamenal až nyní. (5. týden abstinence)
-
Nával emocí - našel jsem schopnost radovat se z maličkostí, dříve ač jsem dostal cokoliv tak jsem nad tím jen pokrčil rameny a bylo mi to nějak fuk a teď jsem nadšenej jak malej, ale má to i stinnou stránku i negativní emoce jsem začínal více vnímat a je to fakt síla… (Po skončení flat line - začátek 4. týdne)
-
Chuť lovit - nemyslím tím zvířata ale ženy, začal jsem mít nutkání vyrazit mezi lidi a nějakou si nabrnknout, to vidím jako veliké +
-
Výrazné zlepšení erekce a výdrže - ze 30 vteřin se stali 4 minuty - to není k zahození a myslím že časem to bude ještě lepší, zároveň mnohem pevnější erekce a i samotný zážitek při M a i následné vyvrcholení bylo to nejsilnější a nejkrásnější co jsem za dlouhá léta zažil. (Provedeno v ukončený 45 den v rámci experimentu)
-
Zájem o P - s tím jak šli dny byl menší a menší, je dobré si říct že to není správné, není to jaksi skutečné… a hlavně to že skutečné milování je jiné a mnohem lepší, jde v něm o city, to že se máte s protějškem rádi, to je něco co P fakticky nemůže nahradit, to je jen taková chabá náhrada… s hromadou negativních účinků.
-
Styl - začal jsem se více zajímat o to jak vypadám a řekl bych že se mi to daří, důkazem je že pár mých kamarádek mi řeklo že vypadám mnohem přitažlivější a že mi to sluší.
-
Nutkání - toto je nebezpečná věc, vyskytovala se v průběhu celého experimentu ale vždy to byla záležitost na pár minut nejdéle čtvrt hodiny a je možné to vůlí potlačit, jak šel čas tak se moje vůle stávala odolnější a to je také +
A to je prozatím asi tak vše co se týče změn.
Teď nějaké postřehy a možné rady
-
Neřešit to - ačkoli to zní možná divně tak prostě vyhýbat se přemýšlení o P, počítat dny a tak je pro mě to nejlepší, na počítání dnů mám aplikaci a jednou za čas se tam prostě mrknu a to je celé, jinak co se týče hledání článků, řešení této problematiky je něco co nedělám a jde mi to snadno, stejně jako je to pořekadlo: sejde z očí, sejde z mysli
-
Soc. sítě - dejte si pauzu od soc. sítí, nebo je stačí alespoň silně utlumit a vyhýbat se sexuálně laděným věcem. (Dnes používám pouze messenger na komunikaci a YT na hudbu)
-
Péče o vztahy - snažte se udržovat dobré vztahy ať s rodinou či přáteli.
-
Svěření se - pokud máte tu možnost, svěřte se s svým problémem někomu komu 100% důvěřujete, já se svěřil své mamce a moc mi to pomohlo, hlavně v začátcích. Na začátek je to velice dobré ale postupem času to chce se přesunout do fáze to neřešit.
-
Volný čas - snažit se vyplnit svůj nově nalezený volný čas nějakými libovolnými aktivitami, nebudu zde radit co konkrétně to je na každém z nás.
-
Stres - na to pozor, pokud přijde tak je dobré si říct že P prostě není řešení, mě se osvědčilo si s někým pokecat a nějak to konstruktivně vyřešit.
-
Spánek - silně doporučuji neponocovat, když je člověk vyspalý tak se to lépe zvládá.
Toť asi vše k radám, už mi došli nápady, pokud bude někdo z vás chtít něco z toho více rozvést tak stačí napsat, budu rád. 
Jinak experiment jsem plánoval již od 1. dne co jsem zahájil abstinenci a učinil jsem jej z důvodu že jsem příliš nevěřil že to funguje, avšak opak je pravdou a rozhodně budu pokračovat dál, opravdu ty změny veskrze velmi pozitivní za to stojí a nyní v rámci poctivosti jsem si resetoval počítadlo a dnešním dnem začínám znovu od nuly. A tentokrát se pokusím dostat mnohem dál než 45 dní a už to nebudu považovat za experiment.