Pozdravy z Bullerbynu

Ahoj všichni,

předně bych chtěl jenom povzbudit k respektu v rámci Zásad tohoto fóra. Obzvláště bych k respektu chtěl vyzvat v rámci náboženské diskuze ohledně homosexuality, přičemž pamatujte, že toto je hlavně deník Pavla (@Pavel). Zatím vše dobré (pokud bys Pavle cítil nějaký nátlak, klidně si řekni - chceme, aby ses zde cítil bezpečně), takže to spíše jenom připomínám :slight_smile:

Pár poznámek a reakce :slight_smile:

Z Pavlovy reakce je vidět, že souhlasí s tvým názorem, ale nemusí to tak být vždy, tak tady bych obzvláště vybídl k opatrnosti. Přeci jen i v rámci křesťanské komunity existuje spousta názorů na toto téma, a kdyby si tvou reakci přečetl někdo s opačným názorem, tak by mohla vzniknout “ošklivá” diskuze :wink:

Ale hodím jednu zajímavou poznámku: Je zajímavé, že tolik křesťanů v dnešní době má problém s tím, že by se někdo narodil jako homosexuál, když historicky tomu bylo naopak, že křesťané jasně zastávali, že se jedná o vrozenou věc. Někdo to bere normálně a někdo s tím právě pracuje v rámci dědičného hříchu. Ale jak říkám, ať už je to jakkoliv, tak důležitým aspektem je respekt a (především s křesťanského hlediska) láska :slight_smile:

Tohle mi naznačuje, že to pravděpodobně není získané, ale vrozené. A chci tě povzbudit, jak sám píšeš, že biblicky rozhodně není hříšné, když člověk má tyto pocity (same-sex attraction). S tím s tebou naprosto souhlasím a jsem rád, že tohle máš vyjasněné a víš, že tohle není problém :slight_smile: … a jak jsem psal dříve, k tomu ostatnímu je ideální podpora tvého okolí, lidí, se kterými se potkáváš. Online sice můžeš diskutovat, ale ne vždy to někam vede nebo je to dostatečně nápomocné, protože s těmi lidmi se třeba nikdy neuvidíš. A proto jsou pro tebe v něčem důležitější lidé ve svém okolí, kteří tě mohou v tomto podpořit. Já tedy doufám, že i tady budeš moci mít nějakou podporu i v této oblasti, ale zároveň ti přeju, aby sis zvládl najít takové lidi i ve tvém okolí :slight_smile:

Krásně napsáno :slight_smile:

@Pavel omlouvám se, že jsem svůj názor nenapsal nějak napřímo. Prostě v této oblasti se snažím být opatrný, obzvláště v online diskuzích. Hlavně mi záleží na tom, aby lidé vnímali, že tady je bezpečný prostor o těchto věcech mluvit. Neznamená to, že spolu všichni musí souhlasit, ale měli by se respektovat. O to se vždy snažím já. A více než na “mém” názoru mě záleží na “tvém” příběhu :slight_smile:

2 Líbí se