Pravda osvobozuje 3

Tak jo, vydržela jsem to skoro tři týdny. A pak zase přišel pád, ale snad nejsem jediná, kdo padá a vstává. Takže přemýšlím o tom co znamená opravdu restart mozku, a asi bych měla být upřímná k sobě samotné a k Bohu též. Těžko se opouští něco, na co si člověk zvykl a co se stalo spojitostí jeho mysli. Každopádně je důležitý vědět, že Bůh je s námi se všemi kdo zápasí s touto závislosti. :muscle:

Perou se ve mě spousty otázek, a dalo by se říct, že mám v sobě chaos a zmatek, ale každý začátek je těžký a každý začátek má i svůj konec.
Já mám naději, že Bůh stojí s námi v tomto boji, o naše srdce, o naši mysl, o naši duši a o naše tělo.
Jak se píše v Bibli, když Bůh je s námi kdo je proti nám. Jsem sice ze sebe zklamaná, že jsem padla a unavená, ale i tak to neznamená poražená. :smirk:

Jen asi je ve mě někde zakořeněné to, že chci všechno hned, a takhle to prostě nefunguje. Nejtěžší v tom celé je, že jsem sama, a nemůžu hned volat přátelům, když mám problém, nebo krizi, ale aspoň můžu volat k Bohu.
Asi bych se měla naučit, že když padnu, tak brát v potaz i to, aby jsem si uměla odpustit. Což na tohle vážně nejsem zvyklá, ale věřím, že mě Bůh naučí mít správný postoj.

Závislost je jako začarovaný kruh, je to závislost mého srdce, ale i to musí skončit jednou pro vždy. Jednu věc vím ale jistě, že ať už jsem na tom jakkoliv, stále je Bůh větší než moje srdce. On vše dokáže napravit, je to vzájemná spolupráce. Jen mě mrzí, že stále ublizuji Bohu, sobě a ubíjí mě ten pocit viny a studu. Netušila jsem, že ženy také s tím můžou zápasit stejně tak jako muži. Teď to poznávám jak moc těžké to je, ale věřím, že vše napomáhá k dobrému těm co milují Pána. Kdo ví, jednou naše zkušenosti, se můžou stát pomocí pro další lidi, které procházejí podobným zápasem.
I kdyby to mělo oslovit i třeba jednoho člověka, stojí to za to, abych tento boj nevzdávala. Protože v první řadě stojí za to, abych celým srdcem patřila znovu Panovi Bohu :heart:

Sice začnu znovu s restartem, ale měla bych do této výzvy dát celé své srdce, nepodléhat myšlenkám a emocím, volat v nejtěžší krizi, a nezapomenout svůj cíl. Sice prakticky to je víc náročný, ale věřím, že s Boží pomocí a krok za krokem uvidím cíl a zvítězim. :pray::muscle:

2 Likes

Je skvelé, že sa obraciaš na Boha a že to takto vnímaš. Boh je určite s tebou, nikdy ťa neopustí a vždy ti odpustí. Jedine ako ho môžeš straťiš, je že ho odmietneš ty. Ja som ho stratil, ale vrátil som sa k nemu.

Myslím si, že by si sa v závisloti mala viacej zamerať na seba ako na Boha. Boh ti dal slobodnú vôľu, nie si otrok ani dobra ani zla. Si sama zodpovedná za svoje skutky, Boh sa raduje, keď konáš dobro a zdržuješ sa od zla. Ale skús s tým bojovať aj na úrovni fyzickej a mentálnej, nie len duchovnej. Zapoj všetky tri sféry a bude víťazstvo. Verím, že to zvládneš a prajem veľa síl do budúcna.

EB

Ahoj Erik.
Děkuji za povzbuzení. Ano snažím se zapojit všechny své fyzické a duševní smysli :slightly_smiling_face:
Jen mě zaujalo, tvůj návrat k Bohu? Můžeš mi to trošku víc přiblížit, pokud bys chtěl.
Díky :slightly_smiling_face:

Určite.

Celý život, hlavne teda pubertálne obdobie a do tých 18-tich, som vždy veril v Boha, ale flákal som kostol, a neuznával som Cirkev, kvôli všetkému zlu, čo sama o sebe nepáchala. Som z dediny, a farár tu má najväčšiu moc, keď ukáže na politickú stranu, starí ľudia ju budú voliť. Takže som začal kritizovať farárov, farizejov a pokrytcov, čo robím doteraz - myslím pokrytcov. Zastával som názor a aj ho stále zastávam, že kresťan nie je ten čo chodí do kostola, ale ten ktorý je dobrý človek. Tak som to šíril, nechodím do kostola, neuznávam cirkev, neprijmem Eucharistiu, snažím sa byť dobrý človek (čo som s tými mojimi hriechmi nebýval), ale stále verím v Boha. Nemodlil som sa vôbec. A keď ma niekto na to upozornil, “odfajčil” som ich s tým, že modlitba je rozhovor s Bohom, nie odrecitovanie nejakých slov, s čím súhlasím aj teraz, len vtedy som sa nemodlil nijako.

Zlom nastal v novembri/decembri. Spolužiak študuje 2 VŠ naraz. Študuje za protestantského farára, hoci ja sám som katolík, rozprávali sme sa dosť dlho o tom, o rozdieloch medzi katolíkom a protestantom a nemal som problém priznať pred kamarátmi, čo tam boli (3 - kresťania, 1 ateista), že to dosť flákam a podobne. Ale zároveň som pred ateistom povedal, že sa modlím, hoci som v tom období ešte klamal. A tak som potom ešte cez msg, písal s kamarátkou (silne zarytou kresťankou), o tom ako to flákam a podobne, to mi dodalo silu, možno aj to, že som bol do nej ešte v tom období buchnutý dosť :smiley: . A chcel som sa s ňou zblížiť aj takto, hoci vtedy to bolo naozaj viacej o mne a o Bohu. Pomohla mi si utriediť myšlienky, dokonca povedala, že môžeme zbehnúť na kresťanské stretko, ale obidvaja sme si uvedomili, že to nie je úplne pre nás otvárať sa pred cudzími ľuďmi. Ale od toho momentu som sa každý deň modlil, tak ako nás to naučila cirkev, rodičia a známi, a aj môj vlastný rozhovor s Bohom. Ďakujem mu za deň, ďakujem mu za to čo sa mi podarilo, prosím ho o ochranu seba aj blízkych, a ak mám niečo špeciálne na mysli, tak ho prosím aj za to napríklad. Aby som spravil skúšku. Niekedy si hodnotím deň, rozprávam sa s ním ako s kamarátom v podstate, ale samozrejme s väčším rešpektom :smiley:

Chodím do kostola, bol som na spovedi, prijal som Eucharistiu, snažím sa byť dobrý človek, nehrešiť. Vyhýbať sa PMO, čo je hriech, snažím sa nebyť lenivý a pomáhať ostatným. Jednoducho snažím sa byť dobrý človek, definíciu dobrého človeka, si môže dať každý sám. Zároveň plním všetky cirkevné prikázania, snažím sa vyhýbať hriechu. A modlitba - slová od Cirkvi, a môj vlastný rozhovor. Cítim sa, že som k nemu bližšie a už nikdy ho nechcem odpustiť. Nosím náramok - posvätený ruženec na mojej ľavej ruke. Nie som úplne taký, že to uznávam, ovešaný krížmi a si sviňa človek. Ale dostal som o na Vianoce, tak som to vnímal aj ako možno také znamenie.

Toľko moja cesta, neviem čo si čakala, nebolo to zjavenie, jednoducho som sa preto rozhodol sám, pretože som vedel, čo je správne.

Zaujíma ma ako sa ti darí. Či už s našim problémom, alebo v živote :slight_smile:

Ahoj Erik, promiň, že odpovídám až teď, byla jsem na operaci s pravou rukou, s kterou i píšu, tak jsem nemohla odpovědět dřív. Děkuju za tvůj příběh, měl si to zajímavé. :slightly_smiling_face: No, daří se mi asi dobře, když opomenu svojí závislost, přece jen je to každodenní boj. Teď se momentálně zotavuji z operace, a pak bych se měla vrátit do práce, a ani netuším co mě čeká, z toho mám trochu obavu. Je spousty věcí, které se mi honí hlavou, a já prostě nevím co s tím. Teda myslím, že řešení je navrátit se k Bohu celým svým srdcem, ale jde mi to opravdu těžce. :smirk:

No, ale stále mám naději, že i tak je Bůh schopný zasáhnout do mého života, a posilnit mě. :slightly_smiling_face::pray::heart:

A co Ty, jak vše zvládáš?:slightly_smiling_face: