Pravda osvobozuje - nový začátek.
Tak jsem vydržela 12 dní abstinovat. Takže začnu znova,chci to dělat poctivě. Tak jsem se rozhodla, že si vytvořím deníček, kde si každý den napíšu nový den, jak mi tady doporučila, myslím, že Terka. 
No, ten jeden den, jsem se opravdu cítila úplně, jako tělo bez duše. Pobolival mě i zub, a nebylo mi prostě do zpěvu. Přišla krize, což už se mi to podařilo několikrát překonat, ale bohužel jsem ten jeden den, jak to říct, no, prostě jsem byla líná se asi tomu postavit, ani jsem neměla motivaci, jako kdyby se mi vše vykouřilo z hlavy. 
Musím sice začít znovu, ale 12 dní je pro mě stejně slušný začátek, vydržela jsem i dýl, ale vždy po relapsech sem měla sledování filmů pro dospělé na denní bázi, ale teď to tak už nemám. Vím, že je to cesta, a co jsem četla, tak se stane, že po té cestě asi člověk občas selže, ale důležité je, aby člověk vytrval. Já určitě budu muset po kruckach přeměnit svoje návyky, protože zjišťuji, že trávím čas hodně na internetu, a to teď myslím, že si čtu zprávy, nebo hraju hry na odreagování, nebo se dívám na videa na Facebooku atd…takže to prostě budu postupně omezovat, a místo toho to vyměním za četbu, nebo procházku atd. Každopádně, se chci vždy soustředit na jednu věc, ať v tom nemám zmatek. Každopádně, nejdřív chci řešit svoji závislost, proto mě mrzí, že jsem selhala, ale neznamená to pro mě, že jsem prohrála, protože ještě nejsem v cíli, takže si myslím, že důležité je se soustředit na cestu, zjišťovat v čem sem třeba silná, nebo co mi dělá problém atd…
V kurzu 30 dní bez P jsem měla napsat vykazatelnou osobu, neboli patrona. Když jsem přemýšlela koho bych oslovila, tak mě nikdo nenapadl, protože v minulosti jsem to zkoušela, ale moc dobře to nedopadlo. Měla jsem moji sestru, ale ona má rodinu a dětičky, tak ta nemůže teď, protože toho má hodně, pak jsem měla kamarádku, ale nakonec vyšlo na jevo, že jsem se pro ni stala špinavou, takže asi prostě budu psát sem, a třeba mi Pán ještě dá inspiraci koho oslovit, ale momentálně nikoho teď nemám.
Každopádně můj cíl je být osvobozena, nevím jestli to dokážu s Boží pomocí do půl roka, ale i kdyby to mělo trvat déle, tak věřím, že nejdůležitější je, aby člověk opravdu byl svobodný. Myslím, že se potrebuji naučit mít se ráda, a mít úctu sama k sobě. Vidět se jinak, než jen z té negativní stránky, protože určitě mám i dobré stránky. Bůh mi určitě ukáže směr, a uzdraví moje srdce. Proto, je důležitá cesta která mě přivede blíž a blíž k cíli, až do toho cíle dojdu a to bude to krásné vítězství.