Ahoj…určitě to nevnímám jako “konec všeho” je to stále cesta ke svobodě a je dobře se i o tom sdílet. Takže určitě ještě nemám vyhráno, ale užívám si každý den, kdy říkám “NE” své závislosti a to je malé vítězství každý jeden den. Prostě se radují z každé malé výhry, protože to vede k velkému vítězství a myslím si, že ta cesta je skrz malé krůčky.
A tím že se znám, a vím, že třeba jsem často padala na začátcích, a třeba sem nezvládala ani tři dny abstinovat, tak jsem prostě si dala menší cíl, a to mi fungovalo, vlastně takovou nenásilnou metodou, jsem byla schopna výdrže den, dva, tři atd…14 dní, tři týdny atd…nejtěžší bylo naučit se pokračovat dál, i když člověk selhal, ale tím že jsem křesťanka a věřím v Ježíše, tak mi strašně pomohlo, pochopit a přijmout svobodu v rozhodování a zároveň nést zodpovědnost za svoje činy. A taky bylo osvobozující, to že mě Bůh učil, že když udělám chybu, tak se potřebuju omluvit a jít dál a neobviňoval se, ale umět si odpustit. Tohle bylo teda těžké se učit, ale Bůh mě to naučil, a to mi dáva tu svobodu, když chápu co znamená milovat Boha a lidí okolo mě.
PS: promiň, trošku jsem se rozepsala víc, než jsem chtěla.