Ahojky Terko ![]()
Jj, já to asi nenapsala, ale mám svojí e-koucku, takže to s ní potom chci rozebrat.
A máš pravdu s Tím začátkem, vím, že chci jít zatím pomalu, a neocekavat od sebe něco, na co třeba ještě nemám silnější vůli, nebo jak to říct, prostě asi jako když člověk začne cvičit, tak nemá hned svaly a ty se cvičením vypracujou, tak asi takto to vnímám já, že jít tak, jak jsem schopná a co zatím dokážu zvládnout s Boží pomocí. Je zajímavé, že ani nejsem na sebe naštvaná, že jsem padla, protože jsi uvědomuji, že je to proces, cesta a tak vím, že to vyžaduje i čas, a po tom co jsem si četla článek o Restartu mozku, je dobré být i realistkou. Oni i začátky můžou být těžké, hlavní je prostě vytrvat i přesto, že na té cestě člověk může třeba padnout, nebo se může stát cokoliv, ale ať už budu mít jakékoliv okolnosti, tak se chci naučit stát pevná a nedělat si zkratky, nemít těžké okolnosti jako výmluvu, spíš se chci naučit to řešit, ale jak říkáš správně, je dobrý mít na začátku zvolené tempo, což já jsem si řekla, že chci prostě začít pomalu a nepřehánět to, takže si dávám malí cíle, říkala jsem si, že každé tři dny, které zvládnu, tak budou dobrou motivaci, mám aplikaci, kde mi to počítá dny, které budu bez P a M, mě třeba hodně pomáhá to, že to vidím, mám to na tapete na mobilu, takže každý den budu vidět, jak to zvládám, což je za mě super. Takhle mám Duolingo, kde už mám 613 dní, což mě povzbuzuje abych si udělala další den, tak sem si říkala, že si naistaluji nějakou aplikaci, kde se mi budou počítat dny, které jsem vydržela v abstinenci a plus si psát deníček o tom všem, kdo ví, třeba jednou to pouziju abych mohla pomoct i já dalším lidem, co bojují s touto závislostí. ![]()
![]()
Děkuju za různé tipy, jsou pro mě inspiraci, hodně si teď čtu, tady jak kdo zápasí, ale věřím, že to všichni zvládneme. ![]()
![]()
![]()