Pravda osvobozuje 5

Ahoj, moc pěkně napsané, úžasná sebereflexe!:light_blue_heart:. I když to nemáš jednoduché bojuješ. Líbí se mi, že na tom hledáš pozitiva. Tak to má být. Minulost nezměníme, ale naši budoucnost ano. Jen tak dál.

2 Líbí se
  1. Den :heart::folded_hands::waving_hand:

Dneska jsem měla náročný den, protože jsem toho měla docela hodně, ale nejhorší je to, že se o slovo hlásí bolest z rozchodu a ty pocity jsou dost šílené, vůbec nevím jak je mám zpracovat, vůbec jsem dneska neměla sílu bojovat s M. :person_facepalming: Taky podle kalendáře mám plodné období, což znamená, že mám větší chuť, ale pořád jsem se za tu dobu abstinence na P neměla potřebu podívat, ale zjišťuji, že s tou M tak to bude složitější, ale nevadí i to se dá zvládnout s Boží pomocí, mě momentálně nejvíc drtí ty emoce spojené s rozchodem, ne že bych na to myslela, ale ta bolest se hlásí o slovo a já nevím, jak to zpracovat, nechci to ani potlačovat, protože to nepomůže, ale musím to nějak řešit, protože mě to vede pak zase k M jen abych se otupila a přežila a to si myslím, že taky není cesta. Modlím se za to, tak snad to bude lepší :heart::folded_hands:. Jinak bez P je to o mnohem lepší, fakt vůbec nemám potřebu si to pouštět, což mám z toho radost, že stále se držím a ani nemám potřebu si pouštět P. :raising_hands:
Věřím, že i nad M taky vyhraju, ale ta cesta mě začíná bavit, hlavní je abych dokázala s Boží pomocí zkopírovat svoje emoce, ono je prostě teď opravdu toho hodně, co se děje, takže cítím na sobě docela i tlak a stres, ale pořád věřím, že se to zlepší, protože to beru jako prostě takové životní období, které určitě má svůj počátek i konece. :heart::folded_hands: Takže ačkoliv dneska jsem selhala v M přesto mám radost z toho, že na P se nedívám, no a věřím, že i nad M taky vyhraju. Takže bojuji a pokracuji dál za cestou ke svobodě. :heart::folded_hands::raising_hands:

1 Líbí se

17- 23.Den :folded_hands::waving_hand::heart:

Tak píšu skoro po Týdnu. Měla jsem toho docela dost co jsem řešila, ale byli minimálně dva dny, kdy jsem selhala s P a M. :person_facepalming: Každopádně mé relapsy mě nezastaví za cestou svobody. :folded_hands::heart: Nejhorší je ta únava a pocity, které přicházejí jako blesk z čistého nebe. Musím se naučit s tím pracovat, protože když jsem unavená a plná nepříjemných pocitů, tak zjišťuji, že jsem nejvíc slabá, tak se modlím aby mi v tom Bůh dodal moudrost a abych i v těch mých nejslabších chvílích nepodléhala pokušení. :folded_hands::heart:… Každopádně upřímně přiznávám, že stále se mi líbí ten pocit, že trošku něco cítím “jakoby lásku” ale je to totální oklamání. :person_facepalming::pleading_face: Proto se modlím, aby i tento klam se změnil a já tomuto už nepodléhala. Je to cesta a tak nečekám, že hned vše budu zvládat, ale určitě se nechci zastavit. Chci pokračovat dál, tak věřím, že se to bude zlepšovat, vždyť už jen to, že už to nedělá tak často je pro mně posun, ale věřím, že se to bude stále zlepšovat a zlepšovat. :folded_hands::heart::raising_hands::waving_hand:
A je dobré zjišťovat po cestě co je moje slabina, co je zase má silná stránka a hlavně se s tím naučit pracovat. To je takový postřeh, který momentálně zjišťuji během mé cesty, stále se dívám na cíl, že se stanu opravdu svobodnou. :heart::raising_hands:A taky mi pomáhá, že vím, že na to nejsem sama. :raising_hands::heart::waving_hand:
Takže pokračují dál. :raising_hands::folded_hands::heart::waving_hand:

1 Líbí se

24-25.Den :waving_hand::heart::folded_hands:

Včera jsem měla krizi. Po mých dvou relapsech v P, tak mám zase tendenci spadnout úplně na samé dno. :pleading_face::person_facepalming:
Zjišťuji, že největší problém jsou moje pocity, jelikož jsem se rozešla s přítelem, protože nám to spolu nešlo, ale zůstali jsme přáteli. No prožívala jsem směsicí různých pocitu atd…pak zjišťuji, že největší zápas přichází i před periodou, to taky je pak mnohem těší se udržet. :see_no_evil_monkey: Tak teď zase u mne probíhá boj a já se cítím docela unavená, ale i tak bych ráda pokračovala dál, jen zase musím vyřešit Ty mé spouštěče a naučit se s tím pracovat. :folded_hands::heart:Také se za to modlím. Tak přemýšlím, že se ponořím více do četby a dám si detox od internetu. Deník si budu psát dál, jen nechci trávit čas stále na internetu. Takže se musím trošku vzchopit, ale jdu dál. :folded_hands::heart:
Možná to teď pro mně bude zase těžší, ale jsem připravená vytrvat, protože to bude lepší, protože v tom všem je Bůh se mnou, takže nechci podlehnout tomu tlaku se vzdát. :heart::folded_hands: Budu bojovat dál. :waving_hand::folded_hands::heart:

2 Líbí se

26-31 Den :folded_hands::heart::waving_hand:

Tak jsem tu skoro po týdnu. Každý den byl pro mě náročný a já zápasila a padala, ale už jsem se trošku zase vzchopili. :raising_hands: Když srovnám dny, který jsem zvládla bez M a P, tak můžu s jistotou říct, že jsem se cítila mnohem, mnohem lépe. Ono ani samotná M nepřináší dobrý pocit, aspoň tedy u mě, protože mě to pak zase svádí k P. Takže je nejlepší úplně vypustit M a P. :folded_hands::heart:
Já se jen tak nevzdám, stále budu pokračovat a vím, že to bude postupně dobré. Jen musím opravdu pozměnit a přehodnotit vše, co by mě nějakým způsobem svádělo. Musím taky najít i způsob, když budu mít krizi, tak najít něco co mi pomůže. :heart::folded_hands::flexed_biceps:Jsem však připravená to dotáhnout k vítězství a nevzdat to, protože stále toužím po tom být svobodná. Budu pomalu řešit bolest, protože ta mně zajala a stala se ze mně závislá holka. Věřím, že s Pánem Ježíšem to zvládneme, protože mi pomáhá každým dnem, kdy mám novou milost. :flexed_biceps::folded_hands::heart::raising_hands:
Nechci už být otrokem závislostí, proto stále budu pokračovat v boji za mojí svobodu. Věřím, že brzo přijde vysvobození a vítězství. :heart::raising_hands: Opravdu můžu říct, že P je nejhorší droga, která existuje, protože to úplně degraduje člověka a vztahy. Těším se, až zase budu vidět sebe, ostatní a vztahy zdravě. :raising_hands::heart::folded_hands::flexed_biceps:Vím, že to ještě nějakou dobu potrvá, ale zjišťuji, že se mi to čím dál tím více protiví, dívat se na P a M, protože mě to ničí zevnitř. :broken_heart: Tak to opravdu nesmím vzdát. :heart::folded_hands:Jsou tu různé příběhy, který dokazují to, že je cesta a že v těch příbězích lidé vyhráli. Tak to mi dodává naději, protože vím, že s Boží pomocí člověk může být zase svobodný, zase vidět člověka s hodnotou a vidět vztahy a mít vztahy na zdravé úrovni. :folded_hands::heart::raising_hands:
Takže bojuji dál. :slightly_smiling_face::waving_hand::flexed_biceps:

1 Líbí se

32-33 Den. :waving_hand::heart::folded_hands:

Tak včerejší den jsem docela zvládla, i když to v práci bylo náročné, taky mi nebylo moc dobře, ale díky Bohu, že mi dodal sílu a já ten den opravdu zvládla bez jakéhokoliv boje na P. :folded_hands::blush:
A dneska je to dobré, sice mě docela bolí hlava, ale jinak mám relativně klid. Dneska zase si budu číst Bibli než půjdu spát. Zjišťuji, že se mi pak usíná daleko lépe. :heart::blush: Tak v tom budu pokračovat, aspoň jednu kapitolu, nebo jak se mi to podaří. Myslím, že na tom opravdu něco bude, že by se nemělo před spaním dívat do telefonu nebo počítače.
Zase dostávám takovou chuť do života, když jsem bez P a M, necítím se pak tak špinavá. Snad budu tentokrát v tom pevnější. Nejhorší je, když přijdou nepříjemné pocity, stále ještě nevím jak s tím pracovat, ale věřím, že s Pánovo pomocí to zjistím a bude to dobré.
:folded_hands::blush::heart:
Tak měsíc září, co se týče relapsu, tak se to hodně snížilo, teda s M jsem měla větší problém, tam jsem tak cca pětkrát relapsnula, ale v P to bylo za měsíc 3x což je pro mě veliký posun. Věřím, že se to všechno zlepší, pořád je to na dobré cestě. :waving_hand::folded_hands::blush::heart:
Prostě je to cesta, a já budu pokračovat krok za krokem. :folded_hands::flexed_biceps::heart:

4 Líbí se

34-37 Den. :heart::waving_hand::folded_hands:

Tak tyto čtyři dny docela šli. V sobotu jsem jela k rodičům, kde jsem byla o víkendu a moc jsem si to užila. :raising_hands::blush:
Každopádně cítím na sobě, že opravdu bez toho P a M se cítím fakt skvěle, taky i bez internetu, když se nedívám na filmy nebo seriály je to lepší, řekla bych, že pak mě to tolik nesvadi k P nebo M. :folded_hands::heart: Začala jsem si víc číst a to mi taky dost pomáhá bych řekla. Tak uvidím, jak zůstanu pevná a vytrvalá v tom všem. Ale musím říct, že každým dnem, co jsem bez P a M tak se cítím svěžejší, lépe se mi spí, občas jsem teda nervózní, ale určitě to vše bude ještě mnohem lepší. Hlavně chci umět v těch krzich nepodléhat, když přijdou. Takže je ještě přede mnou spousty práce, ale s Boží pomocí se to dá zvládnout. :blush::folded_hands::raising_hands::waving_hand::heart:

38 Den :folded_hands::heart::waving_hand:

Tak dneska mám menší krizi, ne ohledně toho, že bych chtěla koukat na P, ale krizi skrz M. Právě se cítím slabá, a cítím na svém těle, že jsem dost unavená a nervózní a tak cítím obrovskou chuť na M, ale říkám si, že ten pocit přejde, jen nevím jestli to dneska zvládnu, ale budu se snažit s Boží pomocí, abych to překonala, tak možná jen musím překonat ten pocit, který věřím tomu odezní.
Tak až přijdu domů, tak se najím a umyju a půjdu spát. Každopádně tu krizi bych ráda překonala a nepodlehla. :heart::waving_hand::folded_hands: Jinak bych řekla, že mi víc dělá problém M než P, to vidět nepotrebuji, ale víc bojují s M. Věřím, že nad tím i tak zvítězim. :heart::folded_hands::waving_hand:

39.Den :folded_hands::waving_hand::heart:

Tak dnešní den totální krize ráno, nakonec jsem to neustálá :person_facepalming:…No, ale tak stalo se, ale musím zase vstát a zase být v tom pevnější. Pozitivní je, že když jsem před tím sledovala P a M, tak to bylo skoro každý den. Od doby, co se snažím to překonat, tak se to hodně snížilo, teď je to jednou do týdne, někdy i za 14 dní a většinou spíš víc zápasím s M, ale ještě to musím zlepšit. Ono to jde, jen ne rychle a stále se učím pracovat na spouštěčich. :folded_hands::blush: Každopádně začínám zase abstinenci od P a M nanovo. Každopádně pořád se držím svojí vize. Můj cíl je, být znovu svobodná od závislosti. Ono to jde, ale pomalinku, ale vidím v tom posun. Dřív když jsem relapsla, tak už se mi nechtělo bojovat a teď, když relapsnu, tak chci přesto pokračovat dál a nevzdat to. :heart::flexed_biceps: Vím, že je to cesta a já se na té cestě učím postavit se svým obrům, spouštěcím. Rozhodně to není lehké, občas jsem na sebe naštvaná, občas jsem z toho frustrovaná, ale rozhodně to nevzdám. Vím, že je to práce a že potřebuju pomoct. Snad to, že budu mít příští rok školu, mě posune třeba dál. Těším se na ní. :flexed_biceps::heart::blush::folded_hands:
Tak pokračuji dál. Bude to dobrý, věřím tomu, že to porazím s Pánovo pomocí. :folded_hands::blush:

2 Líbí se

Ahoj. Jak píšeš ke konci, je to cesta. Jedno relapsnutí, I když zamrzí tě nevrací zpět na začátek takže fráze “začínám abstinenci od p a m nanovo” je taková dost zavádějící a může prohlubovat pocit neúspěchu. Já na to teď kašlal půl roku a i tak jsem si nakonec řekl že nezačínám na novo. Znám svůj problém, už znám nějakécesty jak z toho ven. Jen mi prostě tvralo dlouho najít odhodlání bojovat dál. Ale vidím tvůj optimismus a přijde mi nakažlivý :smiley: a to je skvělý a je dobře, že jedno zakopnutí po cestě tě nesrazí na dno a držíš si ho.

Občas to není lehké. A v takových chvílích je fajn vrátit se k příspěvku jako je tenhle a ten optimismus a tu chuť jít dál si připomenout :blush: díky za něj a držím palce. S abstinencí i školou…

2 Líbí se

40-41. Den :heart::folded_hands::waving_hand:

Tak včera to byla pohoda. Akorát když jsem přišla domů, tak jsem měla krizi, ale díky Bohu jsem ji překonala, což je fajn. Měla jsem totiž krizi ohledně M. Ta mi teď dělá asi největší problém, víc jak sledování P, což je zajímavý. Každopádně ten včerejšek jsem zvládla. Dneska se cítím fajn, nepociťuji krizi, jsem sice unavená, ale dneska budu volat se sestrou, tak to mi vždy pomáhá, protože s ní o tom můžu mluvit, takže tím, že na to nejsem sama se to dá zvládnout. Bez P jsem nějaký cca 17 dní, a je to fakt znát. Cítím se líp, ale teď mi spíš dělá problém samotná M, no, ale i tak je to pro mě velký posun. :blush::heart: Ono vážně bez P a M má člověk zase větší motivaci žít, jít do sebe, nebo se věnovat něčemu jinému. Já jsem zjistila, jak je super zase si číst a nebýt tak moc na mobilu nebo Notebooku. Nebo, jak mě baví se rozvíjet atd…taky se těším do školy, ta mě čeká příští rok, sice to bude náročné to dálkové studium, ale zároveň věřím, že to zase bude jiný a že to je taky pro mě motivace se učit vytrvalosti. Určitě si asi budu muset najít někoho na doučování matiky a angličtiny. Jsem na to fakt zvědavá. :grin: Školu bych měla dokončit ve svých 40 letech. :rofl: :see_no_evil_monkey: Každopádně jsem se během této mé cesty za svobodou naučila dost dobré věci, který mi pomáhají, ale samozřejmě je ještě predemnou hodně práce, ale už se cítím daleko víc líp, než předtím. :heart::grin: Řekla bych, že jsem více radostnější, víc se zase usmívam, což je fajn. :blush: Každopádně vidím, že se opravdu vyplácí být vytrvalá a pracovat na tom, abych se vymanila ze závislosti. Zase budu svobodná, a to mi dodává odvahu. :blush::heart::waving_hand::folded_hands:

2 Líbí se

Jak to čtu jde z toho cítit radost. Jen pokračuj, rozhodně ti to prospívá :slight_smile:

1 Líbí se

42-43 Den :heart::folded_hands::waving_hand:

Včera jsem byla totálně líná :grin: vůbec se mi nic nechtělo dělat, ale nakonec jsem si aspoň uvařila. Jinak jsem se vážně dost dobře prospala. :blush: Taky jsem ale cítila tlak ohledně M, snažila jsem se zaměřit na jiné věci, ale nakonec jsem podlehla M. Tak, to ale beru tak, že na P jsem se stále nepodívala, v tom to stále držím. :folded_hands::heart: Každopádně mi M taky začíná vadit, ale taky už to nemám na denní bázi, že bych M každý den, to už jsem taky v tom ušla kus cesty, protože to nemám každý den, ale dívala jsem se, že 1x týdně mě to přemáhá, ale je vidět, že se taky v tom zlepšuji. Když to srovnávám, tak jsem Mu skoro každý den, no měla jsem to hodně spojené s P. Teď když už tak na P moc nekoukám se snížila i M a to vidím jako posun. Každopádně pokračují dál, protože vidím, že se to zlepšuje pomalými krůčky. :folded_hands::blush::heart: Není to sice ono pořád, ale jde to.
Dneska mě teda dost bolí hlava, ale relativně mám dneska klid. Byla jsem dneska v Církvi a se sestrou, tak mě to potěšilo a povzbudilo. :blush::heart:Určitě jsem zvědavá jaký bude tento nový týden, ale přijde mi, že to moc rychle utíká. :grin: Každopádně, jsem vděčná Bohu, že mi pomáhá, ačkoliv stále padám, ale prostě se učím co mi pomáhá, co ne, a rozhodla jsem se, že na sebe nebudu tak přísná, prostě mám svoje tempo, možná mi to jde pomalu, ale i tak jsem vděčná za ten posun. V P už nemám tak častý ty relapsy, ale teď mě víc drtí M, ale řekla jsem si, že nebudu kvůli tomu na sebe tak přísná a nebudu mít tak velké nároky sama na sebe, a to mi pomáhá se na té mojí cestě nezastavit. Věřím, že to bude lepší a lepší, protože to i na sobě cítím, že se cítím líp, a to hlavně, že fakt už nesleduju P. Sice mě trápí M, ale to se taky vyřeší věřím tomu. :heart::blush::folded_hands: Hlavní je, že na to nejsem sama, že si můžu psát sem deník, nebo můžu mluvit s přáteli, to je pro mě velká pomoc. Taky děkuju za různé typy, když mi sem napíšete super postřehy, jsem za to vděčná. Začíná mě ta cesta bavit :blush::heart::folded_hands::waving_hand:
Je to práce, ale stojí to za to. :heart::blush::grin::waving_hand:

1 Líbí se

44-45 Den :heart::waving_hand::folded_hands:

Tak má abstinence pokračuje dál. Cítím se mnohem lépe. Včera jsem byla nervózní a nějaká naštvaná, neměla jsem důvod, ale prostě jsem se chvíli cítila nervózní, asi je to ovoce toho, že se už nějakou dobu nedívám na P. Každopádně se bez P cítím fakt mnohem lépe. Řekla bych, že se víc dokážu soustředit. Z toho mám opravdu radost, čtu si knihu: “Emočně zdravá spiritualita” ta kniha mě baví, už teda jsem přečetla cca tak čtvrtku, sice to ještě nemám tak, že bych to četla každý den, ale čtu obden. :blush: Tak to mi taky dělá radost, že se lépe dokážu soustředit na čtení. Taky si stále čtu Bibli, někdy ráno nebo večer, to dělám každý den, tak to mě naplňuje pokojem. :heart::folded_hands:
Je zajímaví, že čím víc jsem bez P, tak tom víc nemám chuť se k tomu vracet, přijde mi, že zase dokážu žít bez těch věcí, no nevím teď zažívám boj ohledně M, ale jak už jsem psala před tím, tak se to hodně zmírnilo. To beru jako pokrok, ale pomalu už ani to mě přestává lákat. :folded_hands::blush:
Těší mě to, že jsem to nevzdala a že dal bojují, že i když občas se cítím slabá, nebo třeba padnu, tak mě těší to, že stále pokračují dál. :blush::heart::folded_hands:
Když si čtu tady různé příběhy, kdo jak zápasí, tak je to pro mě inspiraci. :blush:
Doufám v to, že asi budu naprosto svobodná od P a M tak budu moct pomoci dalším lidem, kterým třeba moje zkušenost přinese úlevu a pomoc. :folded_hands::blush::heart:
Jsem víc radostná bez P i M. Zjišťuji, že levný dopamin není tak zábavný, jako když se musí vynaložit úsilí a práce, tak je to mnohem zábavnější. :blush:
Tak jsem zvědavá, jak se to bude dál vyvíjet v mém životě. :heart::blush::folded_hands:
Stojí za to se nevzdávat. :heart::flexed_biceps::blush::heart::waving_hand:

46 Den :heart::waving_hand::folded_hands:

Dneska ráno jsem zase měla krizi, ale díky Bohu, jsem to překonala. :folded_hands: Každopádně se dneska cítím docela nervózní a podrážděná. Netuším vlastně proč se tak cítím. Je pravda, že jsem měla toho dneska v práci hodně, a pořád jsem se o něco bouchala dneska. :grin: Jsem prostě byla nějaká nemotorná. :grin:
Taky jsem dneska nějak víc unavená, chtěla jsem jít na běžící pás, ale už jsem neměla na to sílu. Jsem však ráda, že i když jsem nervózní byla dneska a měla krizi, tak jsem to zvládla. Hlavně velký plus vnímám to, že nesleduju P. Dřív jsem si ani nedokázal představit, že bych byla schopná vydržet třeba i tři dny bez P. Teď jsem šťastná, že nesleduju P. Sice mám chvíle, kdy se mi v hlavě vybaví nějaké scény, ale prostě se hned snažím soustředit na jiné věci, hlavně to, že si čtu mi pomáhá. :folded_hands::heart::raising_hands: Víc však zápasím se samotnou M, ale to se mi taky zlepšuje. Vím, že ještě to nějakou dobu potrvá, ale jsem nadšená z těch malých krůčků. Je vážně fajn vidět, jak se v tom posouvám. To mě vážně těší. Vůbec jsem si nedokázala představit, že po těch relapsech bych se někam mohla posunout. Teď vidím, že modlitby a to, že jsem to nevzdala a že jsem si začala psát sem deník, tak jsou velkou pomocí. :heart::folded_hands:Díky za Boží milost, která je přítomna každý den. :folded_hands::heart::blush: Tak dnešní den, jsem překonala s Boží pomocí a jsem zase o krůček blíž ke svobodě od závislosti. :heart::folded_hands::blush::heart_hands::flexed_biceps:

47-51 Den. :heart::folded_hands::waving_hand:

Uplynulo 5 dní, který byli celkem v pohodě, ale jeden den jsem měla obrovskou krizi. Takže relaps, ale budu pokračovat dál. Přemýšlím, že bych začala chodit na nějakou podpůrnou skupinu.:blush: Můžu zatím online, tak uvidím. Trošku jsem ze sebe frustrovaná, ale i tak budu pokračovat dál. Chybí mi společenství ( křesťanské), ale díky Pánu, že mi pomáhá aspoň mít křesťanské přátelé. Cítím na sobě větší únavu, chci však pokračovat dál. Teď jsem si pořídila zápisník, kde si chci zapisovat každý den, ale budu psát i sem, zatím to chci držet to psaní si sem. Pomalu však si chci dát detox od mobilu, internetu atd…tak uvidím jak mi to půjde. Každopádně čím víc jsem bez P, tím je to lepší. No a bez M je to taky lepší. S M mám teda větší problém, ale věřím, že se to bude zlepšovat. :folded_hands::blush:Někdy je to těžké, ale i když padám, tak budu pokračovat dál. :blush::folded_hands:
Nevzdám se. :folded_hands::heart:

2 Líbí se

Ahoj, rozhodně pokračuj. Je to i povzbuzení pro ostatní. Třeba když to čtu a mám chuť se na abstinenci a vše vykašlat. Pro mě je tato svoboda spjatá s křesťanským životem, protože jinak nejsem sám toho schopen. Poslední dobou je to mnohem lepší než kdy dříve v mém životě, ačkoli občas mám také relaps. Potom mám chuť se na vše vykašlat a řádně se v tom vymáchám. Nicméně si uvědomuji více a více, že mě to vede jen do větší a větší závislosti a následně také do pocitů zmaru, hanby a prázdnoty. Nechce se mi potom ani před Pána. Nakonec se ale z milosti Boží vždy vrátím k modlitbě. Bůh mi tom pomáhá a střeží i moji mysl, což jasně vnímám. Doporučuji službu Doteky nebe, kde lze absolvovat i online setkání, s modlitbami, které probíhají vy + dva křesťané a je to vedeno diskrétně a v moci Boží. Mě to velmi pomohlo s osvobozením a skutečným očištěním mysli. Je to pro mě stejný zázrak jako přeměnění vody ve víno. Vždy po několika dnech abstinence se mi vyplavují pocity prázdnoty a bezobsažnosti, života. Potom mám tendenci k relapsu jako kompenzaci a úniku od těchto pocitů. Nikdy se to potom nezlepší, právě naopak, přijdou pochybnosti a další tendence k starému jednání. Jak praví Pán “a hřích se uvelebí v tvých dveřích a bude po tobě dychtit”. Je lepší se jakémukoli spouštěči vyhýbat. Hodně mě oslovilo “Zhřešil si synu? Už to nedělej. A za své dřívější činy pros za odpuštění. Hřích je jako zmije. Uštkne tě, když se přiblížíš.” U mě je to volba mezi křesťanským životem a propadáním se do větší a větší temnoty, neboť satan má mnoho jedovatých bonbónu zabalených v lesklém celofánu, jimž jsem s to odolat jen s pomocí Pána Ježíše. Může to znít radikálně, nebo to vyznít jako náboženský fanatismus, ale je to pravda.

1 Líbí se

Ahoj, děkuju za slovo. Povzbudilo mě to, protože jsem během posledního týdne přemýšlela, že mě opouští motivace, síla atd…taky toužím žít podle Pána. Tak děkuju, za povzbuzení.

52-59 Den :heart::folded_hands::waving_hand:

Ahoj, jsem tu po Týdnu. Musím se přiznat, že jsem měla tak slabou chvíli, že jsem chtěla se vším seknout. Prošla jsem si relapsem, ale zároveň přemýšlím o tom, co v tom hledám. :thinking: Nakonec jsem se rozhodla, že přes všechny moje nepříjemné pocity, únavu, bolest a ztrátu motivace, tak budu pokračovat dál. Chci napsat do podpůrné skupiny, protože si myslím, že by mi to mohlo i pomoct, ale ještě o tom přemýšlím. Každopádně chci změnu ve svém životě. :heart:
Také jsem z mým bývalým přítelem ukončila komunikaci, protože jsem to upřímně nedávala. Jelikož jsem s ním chodila dva roky, za tu dobu jsme se třikrát rozešli, pak zase dali dohromady, tak jsem se rozhodla, že s ním přestanu komunikovat, protože to nedávám. Mám pak tendenci se chovat jako, že jsme zase ve vztahu. :see_no_evil_monkey: Byl to můj první vážný vztah, ale nakonec to nefungovalo, protože jsme si navzájem nerozuměli. :broken_heart: Každý z nás měl jiný pohled na život a na vztah. Vím, že vztahy jsou náročný a komplikovaný, ale nejhorší je, když tam není komunikace. :pleading_face::broken_heart:
Snad se vzchopim a postavím zase s Boží pomocí na nohy. Každopádně se budu snažit pokračovat dál v cestě za svobodou. :heart::folded_hands::waving_hand:

Tak snad přijdou lepší dny s Boží pomocí. :folded_hands::heart::waving_hand:

2 Líbí se

Ahoj, vím, že je to těžké a může tě to stahovat, ale učinila jsi důležité rozhodnutí. Není ho třeba litovat. Vytrvej, máš na to právo.

Pokud můžu radit, zaměř se na sebe a co se týče lásky a vztahu, tak za mě doporučuji knihu Pět jazyků lásky. V první řadě se zabavíš a poznáš sebe a ujasníš si co vlastně chceš.

A v budoucnu to budeš moci aplikovat a těšit se na toho pravého. :slightly_smiling_face:

1 Líbí se