Ok, spánek se mi úplně nefixnul ale posunul jsem se z 2 naspaných hodin avg. na nějakých 6, což je mega good. A teď bych řekl, že víc snad už ani nepotřebuji 
Včera jsem zkusil půst, nevím proč jsem to nezkusil už předtím. Asi jsem se bál, že to akorát přinese únavu z toho, že nemám dostatek energie. Ale naopak. Začal jsem včera po obědě a skončil dneska na obědě. A cítil jsem se hrozně dobře. Ten pocit, kdy prostě nemusím řešit jídlo je super. Ale hlavně proč jsem to dělal, bylo to, že se teď hodně modlím za svoji situaci.
Poslední dobou jsem právě hodně došel na to, jak moc jsem žil život taťky a snažil se naplnit jeho touhy a sny. A bylo to hodně bolestivé. Když jsem se o tom s jedním starším přítelem bavil, tak mi to všechno docvaklo. Už od svého dětství, kdy jsem jako jediný z 5 dětí měl talent a chuť do sportu tak jsem se stal taťkových oblíbeným dítětem. Prostě, chtěl mi hodně pomoci a snažit se mě podpočit, ale přešlo to v to, že ač on to neviděl tak řídil můj život. Prostě celé moje období v lyžování, což začlo někdy v 3.tříde tak jsem zažíval akorát šikanu ze strany trénéra a kluků v klubu. A já chtěl tak moc přestat ale rodiče vždy říkali, že to jednou bude dobré a ať nekončím. Ale já to prostě nědělal, protože jsem chtěl. Neměl jsem svoji motivaci.
Už jsem to prostě nechtěl dále dělat a chtěl jsem dělat něco, co mě baví. Odešel od lyží v nejhorší moment, kdy jsem zranil trénéry a ostatní. Ale takový je život.
No ale nikdy jsem o tom s rodičema nemluvil a neřešil to. Ale právě teď jsem cítil, jak moc je to důležité to vyřešit, nebo už budu taťkou jenom pohrdat. Miluji své rodiče a co pro mě za celý život udělali a pro nás všechny. Zvlášť můj táta, pracoval každý den přesčas, dělal práce navíc kvůli penězům, dělal vše pro to, abychom jako rodina aspoň na něco měli. Jelikož 5 dětí prostě nebylo jednoduché uživit, co si budeme. Teď už na tom samozřejmě takhle nejsme. A tak jsem se rozhodl mu to říct, jak moc jsem byl tím ovlivněný. Jak i když mi taťka dával nejvíce pozornosti ze všech, tak jsem byl právě ten, kdo byl nejvíce odstrčený. Jak moc jsem často toužil utéct z domu, zabít se nebo udělat prostě něco, aby si mě všimly. Protože jsem prostě dělal věci, které jsem nechtěl ale neměl sílu vzdorovat a více se ničil. Jak mi pokaždé říkali, jak jdu na trénink, že to bude dobré ale přišla šikana znova. Neměl jsem nikoho, kdo by mě pochopil. Stál jsem proti všem se svými názory na Boha. Dělali si ze mě legraci a říkali, jak já nikdy nic nedokážu. Smáli se mi, když jsem říkal, že taťka to vyřeší. A já byl jenom více ztrapněný.
Long story short, včera jsem jim to mohl všechno říct a odpustit jim to. Taťka to nikdy netušil, protože jsem mu to nikdy do očí neřekl. Nikdy jsem mu reálně neřekl, jakou on v tom hraje roli a jak se cítím. Starting new life. Bylo to bolestivé, asi zase o lvl up, než kdy předtím cokoli jiného. Ale jak moc můj život najednou nabral nový směr bylo něco neskutečné. Ano, ty roky mi už oni nevrátí, ale proč bych jim to měl mít za zlé. Akorát bych k nim choval zášť do konce života a to nechci. Možná nepůjdu ani na výšku, možná ano, ale bude to už čistě mé rozhodnutí.