21/2/22-po
Píši s pusou oteklou po injekci od zubařky. Už to trvá téměř 4 hodiny. Stále nemohu jíst ani pít natož obstojně mluvit. Říkám si, že je požehnání, že mi doktorka objevila dutinu v předchozí plombě a udělala mi komplet novou plombu. Díkybohu to nebolelo. Ani mi to nenarušilo myšlení, ale nemohu moc číst, avšak mohu alespoň psát. Už si díky tomu dokážu trochu představit, jak to vypadá, když má někdo ochrnutou část obličeje a jak to mění celého člověka, tedy nyní mě. Čekám, až to odejde. Nedá se nic jiného dělat.
Proč mi nejde volat tátovi? Asi už si s ním tolik nerozumím anebo mám problém s tím, že nevím, co bych mu říkal. Tady to klidně řeknu. Možná cítím, že to mohu říci, když se to ze mě dere ven. Cítím, jak mi je nepříjemné, jak nadává a vím, že mě má rád a nepochybuji o tom. Možná, že mu chci něco dokázat, že to zvládnu ale ne tak úplně sám. Má totiž popletené věci ohledně léků a mé léčby, tak s ním o tom můžu mluvit. Asi pro mě bude jednodušší si připravit nějaké téma, o němž můžu já mluvit, co mě zajímá nebo co zajímá jeho. To je i živná půda pro rozhovory s dalšími lidmi v rodině, bavit se o konkrétních věcech, co by mě zajímaly. Mít nějaké společné téma. Další věc, co mě napadá a nevím, jestli toho jsem schopen mít manželku a děti, jestli jsem toho. Klidně bych psal dál, ale už je čas jít spát. Četl jsem si knihy motivační jednu, Bibli a o učení.